Mirjam Schoonhoven

Foto van scriptiebegeleidster Mirjam Schoonhoven

Met een Bachelor in Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies en een Onderzoeksmaster in Sociale en Culturele wetenschappen heeft Mirjam een brede basis ontwikkeld in de sociale wetenschappen, zoals ontwikkelingsstudies en ontwikkelingseconomie (maar ook verwante opleidingen zoals agrotechnologie), antropologie, en sociologie. Met een jaar consultancy en het doen van een PhD heeft ze veel ervaring met het hele onderzoekstraject: het opzetten van wetenschappelijk onderzoek, goede vragen formuleren, het kiezen van de juiste methoden, het doen van analyses, en het schrijven van teksten. Mirjam is vooral goed in het structureren van teksten, en het ervoor zorgen dat jouw thesis een mooi geheel vormt, waarin je onderzoeksvragen, theorie, methoden, resultaten en conclusies goed op elkaar aansluiten. Mirjam begeleidt veel verschillende studies zoals landbouw, onderwijskunde, sociale en culturele studies (waaronder Arts and Heritage), milieu en natuur en internationale ontwikkelingsstudies.

Mirjam is thuis in kwalitatieve methoden zoals het uitvoeren van interviews en ‘participatory methods’, en het coderen daarvan, maar ook in het doen van surveys en kwantitatieve analyses met SPSS. Daarnaast heeft ze met een jaar werken als beleidsmedewerker bij ontwikkelingsorganisatie SNV ook ervaring met het schrijven van beleidsnota’s, en kan ze je helpen met het vertalen van je onderzoeksresultaten naar concrete aanbevelingen.

Met het doen van een PhD heeft Mirjam ook genoeg ervaring met hoe stressvol het doen van onderzoek kan zijn, en hoe dat je kan belemmeren in het schrijfproces. Ze vind het een mooie uitdaging om, als je dat nodig hebt, samen met jou ook naar het proces van het schrijven te kijken: waarin loop je precies vast, wat kunnen we daaraan doen, en hoe kunnen we er samen voor zorgen dat je misschien zelfs weer enthousiast raakt voor je scriptieonderwerp?

Mirjam begeleidt vanuit Arnhem, Wageningen, Nijmegen en online.

 

Neem contact op met Mirjam…

Professionele hulp bij je studie en scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.