Skip to content

Hbo scriptie

Aan het einde van jouw opleiding ga je een hbo scriptie schrijven. Bij de meeste opleidingen is de scriptie een onderdeel van het afstuderen. Als student heb je vele verschillende verslagen geschreven, maar waarschijnlijk heb je nog nooit eerder een hbo scriptie geschreven. Voor je start met het schrijven van een hbo scriptie, is het prettig om te weten wat een hbo scriptie precies is en hoe het precies werkt. Wij vertellen jou graag meer over het schrijven van een hbo scriptie. Lees snel verder en begin op tijd met het maken van jouw hbo scriptie.

Hbo scriptie

Voordat je begint met het schrijven van je hbo scriptie, schrijf je een onderzoeksplan (plan van aanpak). In dit plan worden de volgende zaken beschreven: wat wil je onderzoeken, waarom, met wie, wanneer, waar en op welke manier? Alles wat je in het vooronderzoek hebt uitgezocht, verwerk je vervolgens in het onderzoeksplan van je scriptie hbo. De wat en waarom vragen behoren tot de probleemoriëntatie. De overige vragen worden verwerkt in een ander onderdeel: de onderzoeksopzet. Beide onderdelen behoren tot het onderzoeksplan van jouw scriptie. Als jouw hbo onderzoeksplan is goedgekeurd, dan kan je aan het slag met het echte werk: het schrijven van je scriptie!

 

Voorbeeld scriptie hbo

De eisen van de opzet scriptie hbo kan verschillen per opleiding. Een voorbeeld van een scriptie is prettig De eisen van de opzet van jouw hbo thesis kan verschillen per opleiding. Een voorbeeld van een scriptie is prettig om inspiratie om te doen voor jouw eigen scriptie, deze kun je vinden via een hbo thesis bank. De hbo kennisbank biedt enorm veel voorbeeld scripties en andere artikelen aan. Deze artikelen kun jij gebruiken ter inspiratie. De hbo kennisbank is bedoeld om kennis onder studenten te delen. De hbo scriptie database is een open database voor verschillende hbo scriptie verslagen, waaronder ook portfolio’s.

Tips leeswijzer scriptie hbo

De leeswijzer verduidelijkt de structuur van jouw scriptie. In de leeswijzer beschrijf je kort wat de lezer in ieder hoofdstuk kan verwachten. De lezer weet zo precies waar alle informatie te vinden is. Daarnaast worden ze voorbereid op alle informatie die verwerkt is in jouw scriptie hbo. De leeswijzer kan ook gebruikt worden aan het begin van ieder hoofdstuk. Hierin licht je de structuur per hoofdstuk toe aan de lezer. Het maakt in principe niet uit hoe jij de leeswijzer toepast in jouw thesis hbo. Beide opties zijn veelal toegestaan in een hbo scriptie. Het is belangrijk dat de leeswijzer duidelijk is opgesteld en perfect leesbaar is voor de lezer. De leesbaarheid kan je vergroten door gebruik te maken van verschillende constructies voor de zinnen, afwisseling in de werkwoorden en de juiste synoniemen toe te passen. Overweeg ook eens om je scriptie te laten nakijken door onze taalkundige!

Dit is een algemene informatiepagina. Kijk op onze pagina scriptietips voor praktische tips per onderdeel van je scriptie.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je hbo scriptie?

Veel studenten hebben moeite met het schrijven van hun scriptie. We helpen dan ook veel studenten bij hun gehele scriptie of juist bij bepaalde onderdelen. Bij vragen kan je contact met ons opnemen. Onze scriptiebegeleiders kun je bereiken door ons contactformulier in te vullen. Wij helpen je graag!

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

4.8
powered by Google
js_loader
×