Skip to content

Portfolio voorbeeld hbo

Scriptietips Alle onderwerpen

Een portfolio is een persoonlijk document. Veel studenten lopen vast bij het schrijven van het portfolio en het is dan prettig om een portfolio voorbeeld hbo in te zien. Iedere student heeft weer andere ervaringen, diploma’s en kwaliteiten, maar een voorbeeld geeft altijd een goede indicatie van wat je te wachten staat. Voor inspiratie kan je daarom zeker gebruik maken van een portfolio voorbeeld hbo. In dit artikel verwijzen we je naar een voorbeeld, maar je kunt vaak ook via je eigen opleiding of (afgestudeerde) studenten voorbeelden inzien.

Waar vind ik een goed voorbeeld van een portfolio?

Een portfolio voorbeeld hbo is prettig om te gebruiken als rode draad. Jan Willem heeft tijdens het afstuderen een portfolio gemaakt. In het portfolio vertelt hij veel over zichzelf. Waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt en waaruit blijkt dat hij over de verschillende competenties beschikt? Hij heeft een drietal casussen gekozen en aan de hand daarvan behandelt hij zijn competenties en een aantal voorbeelden daarbij. Zo zie je dat hij een casus over regie omschrijft. Hierin geeft hij duidelijk zijn werkzaamheden aan en laat hij ook een collega wat over hem vertellen. Zo wordt het beeld wat Jan Willem geeft bevestigd door een andere medewerker binnen de organisatie. Vervolgens legt hij aan de hand van een casus kort zijn afstudeercompetenties uit. Hij legt uit wat het te maken heeft met de casus en vervolgens hoe deze terug te vinden zijn in de casus. Het gehele afstudeer portfolio voorbeeld hbo kan je hier downloaden.

Portfolio voorbeeld hbo

Hoe pak jij het aan?

Wellicht heb je het portfolio voorbeeld hbo van Jan Willem doorgelezen en anders raden wij jou aan om dit als nog te gaan doen. Hij geeft een duidelijke casus weer van zijn werkzaamheden.

Iedereen die een portfolio schrijft is bezig met het reflecteren op een bepaalde situatie. De bepaalde situatie kan omschreven worden in een casus. Het is goed om hierin ook een mening of beeld van een andere betrokkene naar voren te laten komen. Je werkt hoogstwaarschijnlijk nooit alleen, dus je kunt gemakkelijk een medewerker om jou heen om een mening vragen. Daarnaast is het belangrijk dat je je gedurende het proces bezighoudt met je eigen competenties. In het portfolio ga jij in op je eigen competenties, dus het is belangrijk dat je bewust handelt. De bewuste handelingen kunnen worden beschreven in het portfolio.

Aan de slag

Aan de hand van het voorbeeld kom je waarschijnlijk al een heel eind. Het scheelt dat je bij een portfolio in principe geen nieuw onderwerp hoeft te verzinnen. Je kunt genoeg inspiratie op doen in het portfolio voorbeeld hbo. Ga in op de verschillende competenties en beschrijf deze aan de hand van verschillende voorbeelden en praktijksituaties om de lezer te overtuigen. De competenties zijn namelijk de aspecten waar jij je gedurende het proces mee bezighoudt en waar de focus op ligt, naast het eindproduct zelf natuurlijk. Voor meer voorbeelden kan je een kijkje nemen op de hbo-kennisbank. Op zoek naar een voorbeeld portfolio hbo SPH of FM? Er staan ook van deze opleidingen veel voorbeelden op de kennisbank en het internet.

Wij wensen jou veel succes met het schrijven van jouw portfolio!

Wil je graag hulp bij jouw portfolio of een eindcheck? Neem dan snel contact met ons op!

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

4.8
powered by Google
js_loader
×