Veelal krijgen we van onze studenten de vraag of er een voorbeeld beschikbaar is van een goede scriptie. Natuurlijk is dit een logische en slimme vraag, want op het moment dat je een goede voorbeeld scriptie hebt ingezien, heb je al een goed overzicht van wat je te wachten staat. Het is goed om dit aan het begin van het scriptieproces al te doen en daarmee voor jezelf een duidelijk inzicht en idee te verkrijgen van wat je te wachten staat. Ook onderwijsinstellingen geven regelmatig scriptievoorbeelden in de handleiding of tijdens colleges.
 
Uiteraard is elk vakgebied weer anders en ook verschilt HBO van WO, maar door een aantal relevante scripties uit jouw vakgebied door te nemen krijg je toch een goed inzicht hierin en leer je ook hoe je de scriptie aan kunt pakken. Heb je twijfel over of dit een goed scriptievoorbeeld is? Dan kun je altijd overleggen met je begeleider, of vragen waar je goede scriptievoorbeelden uit jouw vakgebied kunt vinden. Want als je schrijft met een duidelijke structuur en weet hoe het er uiteindelijk ongeveer uit komt te zien, dan gaat het scriptieproces een stuk gemakkelijker! Ook vind je vaak relevante literatuur in voorbeeldscripties voor jouw onderwerp, maar let er natuurlijk wel op dat je geen stukken letterlijk overneemt (dat zou plagiaat zijn, klik hier voor een plagiaatscan).
 
Veel studenten ervaren veel moeite met de start van hun scriptie, het is daarom ook mogelijk om samen met ons een goede structuur op te stellen en bespreken wat er in elk stuk moet komen te staan. Op deze manier heb je een duidelijk einddoel voor ogen en kun je eindelijk starten met je scriptie. Voor meer informatie over hulp hierbij kun je altijd vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek bij ons inplannen.
 

Topscriptie voorbeelden

 
Topscriptie begeleidt ook regelmatig studenten die cum laude hun scriptie/ thesis willen afronden. Om privacy redenen kunnen wij deze scripties hier niet toevoegen, maar je kunt eens een kijkje nemen op de website van de Vlaamse Scriptiebank. Let er wel altijd op dat je altijd op zoek gaat naar scriptievoorbeelden en onderzoeksverslagen het liefst van jouw eigen opleiding of richting. Tevens is het goed om ook altijd te kijken naar de beoordeling die er aan de scriptie is gegeven. De meeste verslagen zijn volledig en vrij toegankelijk.
 
 
Hbo scripties
 
Verder adviseren we je om eens te kijken op de website van de HBO kennisbank, hier zijn scripties te vinden van hogescholen en universiteiten in Nederland.
 
Schrijf je een Engelstalige scriptie? Kijk dan eens op de volgende link.
 
 
Wo scripties
 
Meerdere universiteiten hebben hun eigen databank, zie bijvoorbeeld hier de databank van de Erasmus Universiteit of het scriptiearchief van de UU
 
 
Deze scripties kunnen goed als voorbeeld dienen, let wel op dat je een scriptie uit jouw vakgebied kiest zodat de indeling zoveel mogelijk ook overeenkomt. Op deze website wordt een onderscheid gemaakt tussen bachelor- en masterscripties en heeft verschillende zoekfuncties. Let wel op dat iedere opleiding zijn eigen regels en richtlijnen ook heeft, lees altijd als eerste de handleiding door van jouw opleiding! Een scriptie die meedingt naar de scriptieprijs scoort veelal hoog op analytisch niveau, vernieuwend, originaliteit, relevant en leesbaarheid.
 
 
Verder hebben wij pagina’s met voorbeelden van specifieke onderdelen opgesteld: samenvatting en abstract, methode, inleiding, voorwoord, conclusie en discussie
 

Topscriptie heeft al ruim 5.110 studenten geholpen aan een Topscriptie!

Helpen wij jou ook aan een TopScriptie? Neem contact met ons op!

Professionele hulp bij je scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Professionele, betaalbare hulp bij je scriptie?
Meer

Helpen wij jou, net als 5.110 anderen ook aan een Topscriptie?

sluit
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.