Skip to content

Studie- en scriptietips > 4. Afronding scriptie

Voorbeeld scriptie

Scriptietips Alle onderwerpen

Veelal krijgen we van onze studenten de vraag of er een voorbeeld beschikbaar is van een goede scriptie. Natuurlijk is dit een logische en slimme vraag, want op het moment dat je een goede voorbeeld scriptie of thesis hebt ingezien, heb je al een goed overzicht van wat je te wachten staat. Het is goed om dit aan het begin van het scriptieproces al te doen en daarmee voor jezelf een duidelijk inzicht en idee te verkrijgen van wat je te wachten staat. Ook onderwijsinstellingen geven regelmatig scriptievoorbeelden in de handleiding of tijdens colleges.

Uiteraard is elk vakgebied weer anders en ook verschilt hbo van wo, maar door een aantal relevante scripties uit jouw vakgebied door te nemen krijg je toch een goed inzicht hierin en leer je ook hoe je de scriptie aan kunt pakken. Heb je twijfel over of dit een goed scriptievoorbeeld is? Dan kun je altijd overleggen met je begeleider, of vragen waar je goede scriptievoorbeelden uit jouw vakgebied kunt vinden. Want als je schrijft met een duidelijke structuur en weet hoe het er uiteindelijk ongeveer uit komt te zien, dan gaat het scriptieproces een stuk gemakkelijker! Ook vind je vaak relevante literatuur in voorbeeldscripties voor jouw onderwerp, maar let er natuurlijk wel op dat je geen stukken letterlijk overneemt (dat zou plagiaat zijn, voorkomt plagiaat middels een plagiaatscan).

Veel studenten ervaren veel moeite met de start van hun scriptie, het is daarom ook mogelijk om samen met ons een goede structuur op te stellen en bespreken wat er in elk stuk moet komen te staan. Op deze manier heb je een duidelijk einddoel voor ogen en kun je eindelijk starten met je scriptie.

Voorbeeld scriptie

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

4.8
powered by Google
js_loader

Topscriptie voorbeelden van goede scripties

Topscriptie begeleidt ook regelmatig studenten die cum laude hun scriptie/ thesis willen afronden. Om privacy redenen kunnen wij deze scripties hier niet toevoegen, maar je kunt eens een kijkje nemen op de website van de Vlaamse Scriptiebank. Let er wel altijd op dat je altijd op zoek gaat naar scriptievoorbeelden en onderzoeksverslagen het liefst van jouw eigen opleiding of richting. Tevens is het goed om ook altijd te kijken naar de beoordeling die er aan de scriptie is gegeven. De meeste verslagen zijn volledig en vrij toegankelijk.

hbo scripties voorbeelden

Verder adviseren we je om eens te kijken op de website van de hbo kennisbank, hier zijn voorbeeld hbo scripties te vinden van hogescholen in Nederland.

Schrijf je een Engelstalige scriptie? Kijk dan eens op de volgende link.

Wo master scripties

Meerdere universiteiten hebben hun eigen databank waar je gratis scriptie voorbeelden kan downloaden, zie bijvoorbeeld hier de databank van de Erasmus Universiteit of het scriptiearchief van de UU

Deze master scripties kunnen goed als voorbeeld dienen, let wel op dat je een scriptie uit jouw vakgebied kiest zodat de indeling zoveel mogelijk ook overeenkomt. Op deze website wordt een onderscheid gemaakt tussen bachelor- en masterscripties en heeft verschillende zoekfuncties. Let wel op dat iedere opleiding zijn eigen regels en richtlijnen ook heeft, lees altijd als eerste de handleiding door van jouw opleiding! Een scriptie die meedingt naar de scriptieprijs scoort veelal hoog op analytisch niveau, vernieuwend, originaliteit, relevant en leesbaarheid.

Verder hebben wij pagina’s met voorbeelden van specifieke onderdelen opgesteld: scriptie lay-outsamenvatting en abstractmethodeinleiding, voorwoord, nawoord, conclusie en discussie

 

Hoeveel woorden bevat een scriptie?

Veel studenten vragen ons naast een voorbeeld scriptie ook hoeveel woorden een scriptie eigenlijk moet zijn. Het aantal woorden van een scriptie hangt af van de opleiding die je volgt, waar je de opleiding volgt en het type scriptie. Gemiddeld genomen zien we dat een hbo scriptie ongeveer 10.000 woorden bevat. Een universitaire scriptie bevat vaak net wat meer woorden, een Wo Bachelor scriptie gemiddeld ongeveer 12.000 woorden en een Wo Master scriptie gemiddeld 20.000 tot 30.000 woorden. 

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

4.8
powered by Google
js_loader

Alles over

4. Afronding scriptie

Een scriptie lay-out met de woW-factor!

×