Scriptiebegeleiding: informatie voor ouders

Hoe herken ik dat er iets serieus betreffende de studie speelt bij mijn kind? Hoe ga ik optimaal het gesprek met mijn kind aan wanneer er iets betreffende de studie speelt? Hoe motiveer en inspireer ik mijn kind? Wat moet ik vooral niet doen? Welke verplichtingen naar mijn kind heb ik als ouder?

We krijgen dagelijks ouders aan de telefoon, die informeren over studiebegeleiding of hulp bij de scriptie voor hun zoon of dochter. Je kind is volwassen, maar het is toch fijn wanneer je als ouder kan helpen waar nodig. Veel studenten krijgen te maken met problemen die uiteenlopen van lage cijfers, burn-outs, conflicten met school of vertonen bijvoorbeeld studieontwijkend gedrag. Om deze reden willen we graag ouders meer informatie geven op deze pagina.

Een begeleidingsplan (incl. mini-deadlines) met een persoonlijke begeleider

Onze oplossing? Een concreet begeleidingsplan met mini-deadlines. We maken een concreet begeleidingsplan en houden de student ook aan de planning. Jouw eigen begeleider van Topscriptie is jouw stok achter de deur, het duwtje in jouw rug. Jouw begeleider helpt jou van denken naar doen. Doordat we direct alle afspraken met jou inplannen zijn er geen excuses meer.

De Topscriptie cadeaubon

Veel ouders willen graag helpen, maar weten niet hoe. Wij kunnen een cadeaubon per post versturen, een fijne manier om toch te kunnen helpen! De cadeaubon kunnen we eventueel combineren met een kleine oppepper wat we tegelijkertijd versturen (brievenbusrozen en/ of chocolade). Neem contact op om deze cadeaubon aan te vragen.

Tegoedbon kaart

Studeren is een nieuwe fase voor veel ouders; loslaten maar ook (blijven) binden, vertrouwen en communiceren. Studenten moeten daarentegen nieuwe vaardigheden leren zoals plannen, communiceren en meer.

Een van de opties om de studie af te ronden, is particuliere studie- en scriptiebegeleiding via Topscriptie.

Wat zeggen andere ouders?

Via Google Reviews zijn een aantal (onafhankelijke) ervaringen te lezen van andere ouders:

Topscriptie B.V. is sinds 2011 een toonaangevend studie- en scriptiebegeleidingsbedrijf en marktleider in Nederland. Wij bieden altijd maatwerk aan en begeleiden op jaarbasis met ongeveer 60 professionals zo’n 1.000 studenten bij hun studie en het realiseren van hun scriptie. Door onze persoonlijke aanpak streven we naar maximaal resultaat en kwaliteit. De student schrijft zelf de scriptie, maar wij ondersteunen hierin concreet en denken mee. We hanteren hierbij altijd de richtlijnen vanuit school. Het is tevens mogelijk om een (begeleidings)plan (met tijdsplanning) op te stellen, zodat u weet wat de planning is. Bij Topscriptie wordt daardoor vaak de scriptie afgerond dat vooraf onmogelijk werd geacht.

Tip: Vraag uw zoon of dochter om de studentenstatuut (elke hogeschool of universiteit heeft dit opgesteld) op te vragen en daarnaast ook opleidingsgids (per opleiding) of scriptiereglement, waarin veel rechten en plichten staan vermeld! Ervaart uw zoon of dochter problemen met school of zijn jullie in bezwaar gegaan bij de examencommissie? Wij kunnen tevens met (juridische) ondersteuning helpen middels een second opinion.

De meerwaarde van Topscriptie voor uw zoon of dochter:

Een eigen persoonlijke scriptiebegeleider met expertise in het vakgebied (onze scriptiebegeleiders zijn opgeleid op minimaal masterniveau en hebben uitgebreide kennis en ervaring);

Excellent maatwerk: we werken (o.a.) met mini-deadlines en bij voorkeur vaste afspraken voor het meeste resultaat;

We bieden vakinhoudelijke scriptiebegeleiding aan als ook hulp bij het proces (motivatie, planning e.d.);

Geen wachttijden, snel beschikbaar en betaalbare pakketten;

Op locatie op diverse plekken in het land en/ of online (via Teams/ Zoom/ in het document zelf etc.);

Hoge tevredenheidsscores van onze begeleiders én studenten (zie de ervaringen van eerdere studenten).

Heeft u interesse in scriptiehulp voor uw dochter of zoon?

We adviseren graag wat de mogelijkheden zijn. Vraag een kosteloos intakegesprek aan voor meer informatie.

Professionele hulp bij je studie en scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.