We adviseren graag wat de mogelijkheden zijn. Vraag een kosteloos intakegesprek aan voor meer informatie.
Scriptiebegeleiding: informatie voor ouders
Hoe herken je dat er iets speelt rondom de studie van je kind? Hoe voer je een goed gesprek over studiezaken? Hoe motiveer en ondersteun je jouw zoon of dochter? Wat moet je vooral niet doen? En welke verantwoordelijkheden heb je als ouder?
We ontvangen regelmatig vragen van ouders die op zoek zijn naar studie- of scriptiebegeleiding voor hun kinderen. Hoewel je kind volwassen is, wil je als ouder natuurlijk helpen waar nodig. Studenten kunnen tegen allerlei problemen aanlopen, zoals tegenvallende resultaten, faalangst, of studieontwijkend gedrag. Daarom willen we ouders voorzien van duidelijke informatie op deze pagina.
Persoonlijke begeleiding met een begeleidingsplan (incl. mini-deadlines)
Onze aanpak? Een concreet begeleidingsplan met mini-deadlines. We maken een concreet begeleidingsplan en houden de student ook aan de planning. Jouw eigen begeleider van Topscriptie is jouw stok achter de deur, het duwtje in jouw rug. Dit helpt om van denken naar doen te komen en zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen. Doordat we direct alle afspraken met jou inplannen zijn er geen excuses meer.
De Topscriptie cadeaubon
Veel ouders willen graag helpen, maar weten niet hoe. Wij kunnen een cadeaubon per post versturen, een fijne manier om toch te kunnen helpen! De cadeaubon kunnen we eventueel combineren met een kleine oppepper wat we tegelijkertijd versturen (brievenbusrozen en/ of chocolade). Neem contact op om deze cadeaubon aan te vragen.
Tip voor ouders
Studeren is een nieuwe fase, zowel voor studenten als ouders. Studenten moeten nieuwe vaardigheden leren, zoals plannen en communiceren. Ouders balanceren tussen loslaten en betrokken blijven. Topscriptie biedt particuliere studie- en scriptiebegeleiding als optie om de studie succesvol af te ronden. Onze tips voor ouders:
Vraag uw zoon of dochter om de studentenstatuut (elke hogeschool of universiteit heeft dit opgesteld) op te vragen en daarnaast ook opleidingsgids (per opleiding) of scriptiereglement, waarin veel rechten en plichten staan vermeld! Ervaart uw zoon of dochter problemen met school of zijn jullie in bezwaar gegaan bij de examencommissie? Wij kunnen tevens met (juridische) ondersteuning helpen middels een second opinion.
Wat zeggen andere ouders?
Via Google Reviews zijn een aantal (onafhankelijke) ervaringen te lezen van andere ouders:
Topscriptie B.V. is sinds 2011 een toonaangevend studie- en scriptiebegeleidingsbedrijf en marktleider in Nederland. Wij bieden altijd maatwerk aan en begeleiden op jaarbasis met ongeveer 60 professionals zo’n 1.000 studenten bij hun studie en het realiseren van hun scriptie. Door onze persoonlijke aanpak streven we naar maximaal resultaat en kwaliteit. De student schrijft zelf de scriptie, maar wij ondersteunen hierin concreet en denken mee. We hanteren hierbij altijd de richtlijnen vanuit school. Het is tevens mogelijk om een (begeleidings)plan (met tijdsplanning) op te stellen, zodat u weet wat de planning is. Bij Topscriptie wordt daardoor vaak de scriptie afgerond dat vooraf onmogelijk werd geacht.
De meerwaarde van Topscriptie voor uw zoon of dochter:
Een eigen persoonlijke studie- of scriptiebegeleider met expertise in het vakgebied (onze scriptiebegeleiders zijn opgeleid op minimaal masterniveau en hebben uitgebreide kennis en ervaring);
Excellent maatwerk: we werken (o.a.) met mini-deadlines en bij voorkeur vaste afspraken voor het meeste resultaat;
We bieden vakinhoudelijke scriptiebegeleiding aan als ook hulp bij het proces (motivatie, planning e.d.);
Geen wachttijden, snel beschikbaar en betaalbare pakketten;
Op locatie op diverse plekken in het land en/ of online (via Teams/ Zoom/ in het document zelf etc.);
Hoge tevredenheidsscores van onze begeleiders én studenten (zie de ervaringen van eerdere studenten).
Tips voor ouders van afstudeerders
Het afstuderen kan voor jullie als ouders zowel trots als stressvol zijn. Aan de ene kant bent u trots op de prestaties van uw kind en aan de andere kant bezorgd over de hele situatie. Hieronder geven we enkele tips voor ouders om hun kind te ondersteunen in deze belangrijke fase in hun leven:
1. Luister naar je kind: Het is belangrijk om te luisteren naar de ervaringen en zorgen van je kind. Laat je kind weten dat je er voor hem of haar bent, en dat je begrip hebt voor de uitdagingen waar hij of zij mee te maken heeft. Door open te staan voor je kind en te luisteren naar zijn of haar verhalen én emoties (het afstuderen kan heel frustrerend zijn!), kun je helpen om het vertrouwen en de communicatie tussen jullie te versterken.
2. Bied ondersteuning: Het afstuderen kan voor sommige studenten een zware en stressvolle tijd zijn. Ouders kunnen hun kind ondersteunen door aan te bieden om te helpen met taken zoals boodschappen doen of huishoudelijke taken, maar ook door aan te geven dat hij/ zij het niet alleen hoeft te doen. Dit kan bijvoorbeeld middels een persoonlijke scriptiebegeleider van Topscriptie. Dit kan de stress verlichten en je kind helpen om zich te concentreren op zijn of haar afstudeerproject.
3. Geef ruimte en vertrouwen: Hoewel het belangrijk is om je kind te ondersteunen, is het ook belangrijk om hem of haar ruimte te geven en het vertrouwen in zijn of haar zelfstandigheid. Dit betekent dat je hem of haar tijd en ruimte moet geven om te studeren en om zich voor te bereiden op examens en andere opdrachten. Probeer niet te opdringerig te zijn en geef je kind de vrijheid om te doen wat hij of zij denkt dat het beste is.
4. Wees realistisch: Hoewel het begrijpelijk is dat ouders hoge verwachtingen hebben van hun kind, is het belangrijk om realistisch te zijn over wat er verwacht kan worden tijdens het afstuderen. Bespreek de doelen en verwachtingen van je kind en wees realistisch over wat haalbaar is.
5. Toon waardering: Toon waardering en dankbaarheid voor het werk dat je kind doet en voor de prestaties die hij of zij heeft geleverd. Focus op de positieve punten, op wat er al is bereikt! Het afstuderen kan een emotionele tijd zijn, en het is belangrijk om te erkennen hoeveel inzet en toewijding er is geleverd om dit doel te bereiken.
6. Geef aanmoediging: Geef je kind aanmoediging en support tijdens deze belangrijke fase. Geef aan dat je in hem of haar gelooft en dat je er zeker van bent dat hij of zij succesvol zal zijn. Dit kan helpen om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten en hem of haar aan te moedigen om zijn of haar doelen te bereiken.
Het afstuderen kan een uitdagende tijd zijn voor zowel de student als de ouders. Door open te staan, ondersteuning te bieden en waardering en aanmoediging te tonen, kunnen ouders hun kind helpen om deze belangrijke mijlpaal te bereiken en zich voor te bereiden op de volgende fase van hun leven.