Skip to content

Faalangsttraining student

Je bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen omdat je op zoek bent naar een faalangstreductietraining speciaal voor studenten of docenten. Je bent op de goede plek! Wij hebben sinds 2011 al vele studenten, volwassenen en docenten in onze praktijk begeleid. Onze uitgebreide ervaringen hebben we gebundeld in een mooie en interactieve training, geheel gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Deze training bieden wij aan op locatie of eventueel deels online, we bespreken graag wat bij jou het beste past! We bieden onze faalangstreductietrainingen ook aan op scholen en onderwijsinstellingen, waarbij we groepjes studenten (of docenten die met deze doelgroep werken) in 3 a 4 weken begeleiden. We hebben zeer positieve ervaringen en evaluaties ontvangen.

Hieronder tonen we ons model die we als basis gebruiken tijdens de faalangsttraining:

Faalangsttraining student

Wat leren studenten in deze faalangsttraining?

Met oefeningen, uitleg, video’s en huiswerkopdrachten leren we faalangst te verminderen. De training is heel praktisch en concreet, alles kan direct worden toegepast op de situatie van de student. Vooraf hebben we een intake en sturen we een screeningsformulier toe, zodat we nog beter op de persoonlijke situatie van iedere student kunnen inspelen.

We leren de student om onjuiste gedachtepatronen in kaart te brengen en hoe deze te veranderen zodat de student minder stress en faalangst ervaart. Tevens krijgen studenten een goed inzicht in wat faalangst is en wat er nu precies gebeurt bij stress en een black-out. Daarnaast komen de volgende thema’s aan bod:

Tentamenstress;

Plannen;

Motivatie;

Presenteren;

Perfectionisme.

We gaan samen met de studenten aan de slag met het leren vervangen van blokkerende gedachten met herstellende gedachten. In de training zal korte uitleg steeds worden afgewisseld met oefeningen en huiswerk, waardoor studenten er heel actief mee aan de slag gaan.

Deze training biedt studenten en volwassenen de kans om structureel van onzekerheid af te komen en om zonder blokkades verder te kunnen werken en leven. 

Het doel van de training is om uit de vicieuze cirkel van faalangst te stappen;

Bewezen effectief: gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten én onze jarenlange ervaring;

Inzicht in hoe faalangst en stress ontstaat en verschillende methoden om dit te verminderen;

Oplossingsgerichte, directe aanpak voor faalangst

Voor wie is deze faalangsttraining ontwikkeld?

De faalangsttraining is geschikt voor alle (werkende) studenten en volwassenen die last hebben van onzekerheid, perfectionisme, faalangst en/ of uitstelgedrag of met deze doelgroep werken. Ook als je niet zeker weet of je last hebt van faalangst, maar wel merkt dat je bijvoorbeeld perfectionistisch te werk gaat, heb je veel baat bij deze training. Faalangst is namelijk goed behandelbaar. Wil je voorafgaand aan de training alvast wat tips (klik dan hier)?

We begeleiden ook veel docenten en leraren die hun studenten graag beter willen begeleiden.

Wat kost deze training?

De cursus is in groepsvorm te volgen, waarbij we op locatie langskomen. Je kunt ons ook altijd mailen als je de training zelfstandig wil gaan volgen. Meestal geven we onze faalangstreductietraining in 3 a 4 sessies van ongeveer 3 uren, om de week (of twee weken). We hanteren meestal een maximum van 10 tot 12 personen per groep, zodat er voldoende ruimte is voor elke student om ook steeds persoonlijke terugkoppeling te krijgen en uitgebreid te kunnen oefenen. De kosten en mogelijkheden bespreken we graag vrijblijvend.

Onze faalangsttrainers

Scriptiebegeleidster en eigenaresse van Topscriptie Mirjam de Winter is cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie. Zij heeft een passie voor het begeleiden van studenten met faalangst en heeft zichzelf hierin gespecialiseerd. Zij hanteert hierbij de RET methode, gecombineerd met het 4G schema, didactische technieken en (wetenschappelijke) methoden uit de neuropsychologie. Mirjam begeleidt al een aantal jaren studenten bij hun scriptie en heeft zichzelf gespecialiseerd in studeren en het schrijven van een scriptie met faalangst / perfectionisme, ADD, ADHD, uitstelgedrag, motivatieproblemen en dyslexie.

Daphne Hijzen is pedagoge en gepromoveerd onderwijskundige en heeft zich vooral gespecialiseerd in thema’s op het gebied van faalangst, motivatie, onzekerheid, perfectionisme en belemmeringen en studiesucces. Daphne is opgeleid als faalangsttrainer en geeft faalangstreductietrainingen op locatie bij vooral scholen. Bij veel studenten is het echt een negatief patroon geworden en dat is jammer. Het is juist mooi om de faalangst te verminderen of juist te voorkomen (immers ontwikkelen veel studenten met faalangst ook vaker een depressie en lichamelijke klachten als gevolg van de stress) middels deze training.

Heb je interesse in het volgen van onze faalangstreductietraining of wil je meer informatie over de inhoud?

Neem contact met ons op voor meer informatie…

×