Skip to content

Scriptie psychologie schrijven

Topscriptie begeleidt jaarlijks vele psychologiestudenten (zowel hbo toegepaste psychologie als ook Wo bachelor- en master). Bij Topscriptie krijg je hulp van ervaren psychologie scriptiebegeleiders die zelf een master psychologie hebben afgerond of gepromoveerd zijn (zie hieronder onze psychologie scriptiebegeleiders)! Wij begeleiden je zowel inhoudelijk als ook op het academisch schrijven, gemotiveerd blijven en het op tijd afronden van je scriptie. Een scriptie psychologie heeft een aantal gedeelde kenmerken met andere onderzoeken scripties in de sociale wetenschappelijk, maar heeft daarnaast ook unieke kenmerken. Binnen de psychologie wordt er vooral onderzoek gedaan naar individueel gedrag, veelal is dit gericht op het brein, gedrag en bewustzijn. Het empirisch onderzoek is meestal kwantitatief van aard, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van SPSS. Daarnaast dien je jouw onderzoek te rapporteren volgens de richtlijnen van APA.

Begeleiding bij alle richtingen psychologie

Psychologie is een populaire studie en de meeste onderwijsinstellingen bieden deze studie aan. Wij begeleiden zowel hbo-psychologiestudenten (toegepaste psychologie)  als ook universitaire psychologiestudenten bij het schrijven van hun scriptie.
Psychologie is een studie met veel verschillende studierichtingen en de wetenschap gaat snel vooruit. Onze psychologie scriptiebegeleiders zijn zeer ervaren en hebben al vele psychologiestudenten geholpen. Zij zijn zelf veelal gepromoveerd en hebben al vele scripties begeleid, van bachelor- en masterstudenten tot postmaster opleidingen. We vinden bijna altijd een geschikte match voor jou. Dus of je nu een scriptie schrijft op het gebied van de klinische psychologie, arbeids- en organisatiepsychologie, forensische psychologie, medische psychologie, gezinspsychologie, schoolpsychologie, neuropsychologie, sociale psychologie, ontwikkelingspsychologie, een research master of een ander specialisme, bij Topscriptie helpen we je graag verder!

Hulp van A tot Z

Wij geven scriptiehulp van A tot Z. Ben jij op zoek naar inhoudelijke hulp of heb je juist moeite met een goede structuur te krijgen in je scriptie of wil je hulp bij een goede schrijfstijl? Topscriptie biedt het allemaal en wij weten uit ervaring dat begeleiding op maat leidt tot het beste resultaat. We starten altijd met een persoonlijk intakegesprek waarbij we jouw situatie in kaart brengen en bepalen waar je precies hulp bij nodig hebt. Op basis van dit gesprek kunnen wij je aangeven welke psychologiebegeleider het beste bij jou en jouw scriptie past. Vervolgens gaan we aan de slag, dit kan op locatie of online. We focussen daarbij op de pijnpunten waar jij graag hulp bij wil en zorgen er samen voor dat je scriptie een goede opbouw en structuur heeft, diepgang, goede onderzoeksvragen en sterkte argumenten bevat.

Tips bij het schrijven van een scriptie psychologie

Als je een scriptie psychologie schrijft, is er meestal een standaard format waar je jezelf aan dient te houden. Tegenwoordig is dit veelal de APA stijl, waarbij je vooral heel precies en accuraat dient te schrijven. APA stijl zorgt ervoor dat je op een logische en objectieve manier de informatie presenteert aan de lezer. Het kan soms wat taai zijn of je kunt het gevoel hebben dat er maar weinig ruimte overblijft voor een stukje creativiteit. Echter hebben de APA richtlijnen enkel als doel om jou te helpen om een duidelijke, interessante en vooral informatieve scriptie/ paper te schrijven. Creativiteit dient namelijk te komen uit de ideeën en opzet van je onderzoek, niet het schrijven zelf

Veelal dien je eerst een onderzoeksvoorstel in te dienen, hierin beschrijf je jouw onderwerp samen met de hypotheses en eenconceptueel model . Een onderwerp kun je op allerlei verschillende manieren vinden: door zelf veel literatuur te lezen over een bepaald onderwerp wat je interessant lijkt (in de discussie geven de auteurs vaak al een richting voor vervolgonderzoek aan) of bijvoorbeeld aan te sluiten bij mogelijke onderwerpen van een leraar. Verder kun je ook kiezen voor een actueel onderwerp, daar is vaak minder onderzoek over gedaan. Het is wel belangrijk dat je het een leuk onderwerp vindt, zodat je de komende maanden gemotiveerd aan de slag kunt blijven gaan.

Om een goede start te maken met je onderzoeksvoorstel of scriptie, dien je goed op de hoogte te zijn van je onderwerp. Ga dus de eerste weken zoveel mogelijk (gerelateerde) artikelen opzoeken over je onderwerp en zorg ervoor dat je goed weet wat er al is onderzocht en wat de sterktes en zwaktes zijn van de onderzoeken. Je kunt per artikel in een paar zinnen de belangrijkste uitkomsten noteren.

Vervolgens ga je jouw onderzoek uitvoeren. Soms is dit alleen literatuuronderzoek, maar meestal is er ook een praktijkonderzoek (veelal in de vorm van een experiment).

Bij het schrijven van je scriptie is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie aan de lezer te geven over jouw onderzoek. Zorg bij het theoretisch kader voor een juiste verwijzing naar de bronnen volgens de APA richtlijnen

Voorafgaand aan het schrijven van de resultaten van je onderzoek, is het belangrijk om de methoden van je onderzoek goed te beschrijven. Vergeet daarbij niet om in te gaan op de betrouwbaarheid en validiteit van je onderzoek . Ter inspiratie kun hier een voorbeeld van de methoden van een scriptie psychologie lezen

Je rond je scriptie af met een discussie en schrijft als laatste ook een abstract/ samenvatting ( zie hier een voorbeeld van een samenvatting van een masterscriptie psychologie ).

Scriptie psychologie schrijven

Mocht je er nog niet uitkomen, kun je eens kijken op onze pagina met algemene scriptietips.

Persoonlijke hulp bij het afronden van jouw scriptie

Wij hebben al veel studenten psychologie succesvol geholpen en zij hebben hun diploma inmiddels in ontvangst genomen. 

 

Kom je er niet helemaal uit en wil je graag persoonlijke hulp bij je scriptie?

 

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

 

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

Winnaar beste scriptiebureau van Nederland

4.8
powered by Google
js_loader
×