Begeleiding promoveren

Begeleiding promoveren: hulp bij het schrijven van je proefschrift

Topscriptie biedt professionele begeleiding bij promoveren en hulp aan promovendi bij het schrijven van hun proefschrift en analyseren van hun data. Veel universiteiten kennen een cultuur waarbij de focus ligt op zelfstandigheid en een promovendus behoefte heeft aan extra ondersteuning. Goede begeleiding bij promoveren is belangrijk voor het succesvol afronden van het promotieonderzoek.

Een promotieonderzoek is namelijk een lang traject waarin je in een paar jaar een groot onderzoek zelfstandig uitvoert binnen jouw wetenschapsgebied. Hierbij kun je als promovendus tegen verschillende moeilijkheden aanlopen, zoals het starten van het onderzoek en het onderzoeksvoorstel, een duidelijke planning, een goede opzet van onderzoeksmethoden, het analyseren van kwalitatieve en kwantitatieve data (zoals in SPSS) en een heldere discussie schrijven. Ook is uit onderzoek gebleken dat waarschijnlijk meer dan een derde van de promovendi klinisch depressief is (zie hier het volledige artikel) en dus geestelijke problemen en/ of stress ervaart. Het krijgen van concrete en persoonlijke begeleiding bij promoveren van een ervaren promovendus is volgens vele promovendi een extra steun en motivatie om hun promotietraject toch succesvol af te ronden.

Voorbeeld proefschrift

Het is altijd goed om eens wat voorbeelden van een proefschrift te bekijken. Op deze manier kun je inspiratie opdoen en weet je beter wat er van je wordt verwacht. Via jouw eigen universiteit kun je veelal via de bibliotheek voorbeelden van proefschriften inzien. Via DART-Europe kun je online voorbeelden van proefschriften bekijken van meer dan 500 universiteiten wereldwijd. 

 

Promoveren: wetenschappelijke artikel schrijven

Wij kunnen je ook helpen bij het schrijven van een (Engelstalig) wetenschappelijk artikel voor verschillende journals. Dit is natuurlijk een mooie service voor promovendi. Ook voor studenten die een wetenschappelijk artikel mogen schrijven (op basis van hun scriptie) kunnen vaak wel wat ondersteuning gebruiken.

Topscriptie heeft daarom een aantal promovendi in het team die nog regelmatig wetenschappelijke artikelen schrijven en hetzelfde traject hebben doorlopen en jou graag helpen bij datgene waar jij op vastloopt! De begeleiding is helemaal afgestemd op jouw persoonlijke wensen en kan uiteenlopen van het sparren over welke richting je op moet gaan tot het samen analyseren van data. Onze promovendi begeleiders hebben allen een andere achtergrond en wij kunnen daardoor verschillende onderwerpen goed begeleiden.

Groepsfoto van alle Topscriptie begeleiders

 

Heb jij behoefte aan extra begeleiding tijdens het promoveren en/of wil jij extra hulp en ondersteuning bij het publiceren van een wetenschappelijk artikel of je proefschrift? Wij helpen je graag. Uiteraard gelden hiervoor dezelfde tarieven als ‘normale’ scriptiebegeleiding.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

Professionele hulp bij je studie en scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.