Afstudeerbegeleiding: effectieve hulp bij afstuderen

Afstudeerbegeleiding: effectieve hulp bij de laatste loodjes van je studie

Afstuderen: het is iets waar je alleen nog maar van kunt dromen als je aan je opleiding begint. Maar als je in je laatste jaar bent aangeland, komt het steeds dichterbij. De finish is in zicht!

Ook al heb je al je vakken afgerond en hoef je alleen nog maar je scriptie/ portfolio (of beroepsproduct) te schrijven: onderschat deze laatste stap zeker niet. Veel studenten lopen hierbij vast en studeren veel later af dan gepland. Of soms helemaal niet!

Om deze valkuil te vermijden heb je goede afstudeerbegeleiding nodig. Een ervaren afstudeerbegeleider die je bij het proces van het schrijven van je scriptie ondersteunt, motiveert en helpt.

Je scriptie schrijven: veel voorkomende problemen

Het schrijven van je scriptie/ afstudeerverslag moet je zeker niet onderschatten. Het is volkomen anders dan alles wat je tijdens je opleiding hebt gedaan.

Voor sommige vakken zul je al wel de nodige papers geschreven hebben. Maar een scriptie is toch een ander verhaal. Je moet een uitgebreid onderzoek opzetten en een scriptie schrijven die een stuk omvangrijker is dan een gewoon paper. Naast literatuuronderzoek, zul je misschien ook een praktijkonderzoek moeten doen.

Een scriptie vraagt een hoop zelfstandigheid: voor het schrijven sta je er grotendeels alleen voor. Dat betekent dat je dan ook wel de nodige hulp kunt gebruiken.

Bij het schrijven van een scriptie zijn er de nodige problemen waar je tegen aan kunt lopen:

Hoe extra afstudeerbegeleiding je kan helpen

Vanuit je school of universiteit krijg je een afstudeerbegeleider toegewezen. Hij of zij helpt je bij het doen van je onderzoek en het schrijven van je portfolio/ scriptie. Maar vaak is die hulp beperkt. Een docent is bezig met onderwijs en onderzoek en heeft meestal meerdere studenten om te begeleiden bij hun scriptie. De tijd die docenten beschikbaar hebben voor afstudeerbegeleiding is nu eenmaal beperkt.

Topscriptie is de ideale oplossing voor studenten die graag wat extra hulp willen bij het schrijven van hun scriptie/ afstudeerverslag. Je ontvangt de afstudeerbegeleiding die jij nodig hebt. Zodat je zo snel mogelijk een goede scriptie af kunt leveren, op weg naar je diploma.

Wij werken met ervaren scriptiebegeleiders uit verschillende disciplines. Zo kunnen we je vrijwel altijd koppelen aan de juiste begeleider.

Topscriptie biedt studenten afstudeerbegeleiding op maat: we kijken waar je precies op vastloopt en daar helpen we je bij. Denk bijvoorbeeld aan:

Maar ook op andere vlakken kunnen we je helpen, zoals bij de verdediging/presentatie van je scriptie en coaching op het gebied van loopbaanvragen en studie. Met een afstudeerbegeleider van Topscriptie heb jij binnenkort je diploma op zak!

Wil je meer weten?

 

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

Professionele hulp bij je studie en scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.