Mirjam de Winter

Mirjam is eigenaresse van Topscriptie (sinds 2011), zij is cum laude afgestudeerd psychologe (MSc.) en tevens afgestudeerd als strategisch business marketeer. Mirjam heeft al meer dan 310 HBO en WO studenten met veel plezier en succesvol begeleid bij het schrijven van hun scriptie. Tevens begeleidt zij regelmatig studenten die vastlopen tijdens hun studie middels studiecoaching. Mirjam heeft studenten hulp bij hun scriptie geboden van o.a. de volgende opleidingen: MEM, communicatie, management, positionering, verpleegkunde, huidtherapie, verpleegkundig specialist (MANP), tandheelkunde, physican assistant verloskunde, bedrijfseconomie, marketing (strategisch marketingplan), journalistiek, cultuurwetenschappen, sociale wetenschappen, human resource management (HRM waaronder duurzame inzetbaarheid en het Nieuwe Werken), environmental sciences, geestelijke verzorging, Youth studies, international business studies (IBS en IBL), MBA, water science and management, toerisme (HTRO), Pabo/ lerarenopleiding, fysiotherapie, mondzorgkunde, moleculaire voeding en biologie, politieacademie en onderzoeksmethoden en technieken (SPSS, retrospectief onderzoek, descriptief onderzoek, observaties en crossectioneel onderzoek). Verder heeft zij veel ervaring met (duale) studenten van hogeschool Inholland, Notenboom, Tias, Eurocollege Hogeschool, Nyenrode, de NHTV, Saxon (o.a. Hospitality Business School), Windesheim, Nevi, NCOI, LOI, NTI, TIO, Intercollege en ISBW. Daarnaast heeft Mirjam studenten uit België en internationale studenten bij hun thesis begeleid, waaronder de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit in Antwerpen. Ook heeft Mirjam ervaring met het begeleiden van studenten bij hun thesis uit Suriname (ze heeft al vele studenten begeleid van de Anton de Kom Universiteit van Suriname).

Mocht je hulp nodig hebben bij je scriptie, dan komen we er samen uit. We kunnen een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben, waarna ik je op locatie of online kan helpen bij de onderdelen waar jij op vast loopt! Jij bepaalt waarbij je hulp nodig hebt en wanneer. Bovendien is Mirjam door aanvullende cursussen gespecialiseerd in het begeleiden van studenten met faalangst, SOGGEN (studieontwijkend gedrag / uitstelgedrag), het begeleiden van topsporters, scriptiestress en tentamenstress (stressmanagement), ADD, ADHD, autisme, asperger, perfectionisme, onzekerheid en burn-out, depressie en dyslexie bij hun scriptie. Scriptiebegeleiding van Mirjam is mogelijk online en/ of op locatie in Breda, Tilburg, Maassluis en Rotterdam. Tevens geeft Mirjam scriptiebegeleiding in Roosendaal, Etten-Leur, Bergen op Zoom en Zeeland (op aanvraag, Middelburg en Vlissingen).

Ervaring

Mirjam volgde onder meer een opleiding tot strategisch business management consultant en heeft zichzelf daarna verder gespecialiseerd als psychologe. Mirjam begeleidt vooral studenten die veel problemen ervaren, veelal veroorzaakt door een combinatie van een psychische oorzaak (faalangst etc.) als ook te weinig academische vaardigheden. Zij beleeft er plezier aan om als scriptiebegeleider haar kwaliteiten te bundelen en te vertalen in het schrijven van een Topscriptie!

”Ik geef scriptiebegeleiding en scriptiecoaching met een duidelijke visie en resultaatgericht. Het is leuk om te zien als een student al langere tijd vastloopt en we hier dan samen een oplossing voor vinden, waardoor een student snel weer verder kan met de afronding van de scriptie. Natuurlijk is een sterk theoretische kennis van methodologie en specifieke onderwerpen belangrijk, maar het toepassen ervan bepaalt het succes. Iedere student en ook ieder onderwerp is weer geheel anders en vergt hierdoor een andere aanpak. Het werkt voor mij inspirerend als een student weer gemotiveerd verder kan en belangrijke vaardigheden heeft geleerd. Omdat de begeleiding individueel is en gericht op resultaat, merk ik ook echt hoe een student in korte tijd al geholpen kan zijn. Scriptiebegeleiding en coaching is voor mij pas geslaagd als ik zie dat studenten de kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk toepassen in een Topscriptie!”

Ik maak drie veelgehoorde verzuchtingen mee van scriptieschrijvers bij het maken van hun scriptie. Voor het bereiken van een scriptie van topkwaliteit begeleid ik de student dan ook op drie sporen:

1. “Ik heb geen idee welk onderwerp ik moet kiezen; over welk toepassingsgebied wil ik het hebben……”
Begeleiding op de inhoud: de keuze van de vraagstelling of de probleemstelling en van de onderzoeksvragen.
Anders gezegd; waar gaat het over en welk doel heb je met je scriptie.

2. “Waar moet ik beginnen; ik heb geen overzicht meer van alle bronnen, thema’s en teksten……..”
Begeleiding op de structuur, de opbouw van de scriptie. Wat wordt de hoofdindeling van de scriptie, en welke vraagstellingen worden achtereenvolgens behandeld. Dus in welke volgorde gaan we te werk en wat wordt de planning.

3. “Dit lukt mij nooit; er tegenop zien, geen ervaring met scripties….. “
Soms hapert het maken van de scriptie op het zelfvertrouwen en de motivatie van de student.
Mijn begeleiding richt zich dan op de motivatie en de persoonlijke aanmoediging.

Neem contact op met Mirjam…

Professionele hulp bij je scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

Professionele, betaalbare hulp bij je scriptie?
Meer

Helpen wij jou, net als 3.150 anderen ook aan een Topscriptie?

sluit