Scriptie laten schrijven?

Overweeg jij om (een deel van) jouw scriptie te laten schrijven? We begrijpen dat je op ziet tegen het schrijven van je scriptie. Misschien ben je onzeker en heb je het gevoel dat het niet gaat lukken, heb je te weinig tijd door een drukke baan, gezin of andere verplichtingen. Of wellicht heb je te maken gehad met tegenslagen zoals een afgekeurde scriptie of plan van aanpak. Het schrijven van een scriptie is een maandenlang proces waarbij je ook vaak te maken krijgt met de nodige frustraties en scriptiestress. Wij adviseren altijd om je scriptie zelf te schrijven!

Risico’s scriptie laten schrijven

Het laten schrijven van je scriptie (of een deel daarvan) wordt helaas gezien als fraude. Het kent ook vele nadelen, zoals:

Het levert vaak een hoop onnodige stress op doordat je moet liegen tegen je scriptiebegeleider tijdens de afspraken en nakijkrondes. Je zal daarnaast waarschijnlijk erg zenuwachtig zijn bij je verdediging, omdat je het niet zelf hebt geschreven.

Je betaalt een hoop geld voor iets waarvan je de kwaliteit vooraf niet kan beoordelen. Het niveau van de opgeleverde scriptie (door een ghostwriter) is vaak slecht en je scriptie kan alsnog worden afgekeurd.

Ook loop je het risico op plagiaat wanneer de ghostwriter stukjes tekst kopieert uit bepaalde bronnen. Hierop wordt gecontroleerd door het gebruik van een plagiaatscanner.

Maar het grootste nadeel is het risico wat je loopt om betrapt te worden. Onderwijsinstellingen gaan hard om met scriptiefraude en dit is dan ook strafbaar. Je kunt mogelijk geen diploma meer ontvangen (schorsing van je opleiding) en dan is je hele studie voor niets geweest! 

Scriptiecorrectie en scriptiebegeleiding

Het laten schrijven van je scriptie brengt dus veel risico’s en onzekerheid met zich mee. En je kunt eigenlijk nooit echt trots zijn op ‘jouw’ scriptie. Ons advies is dus om dit nooit te doen! Maar wat is nu wel toegestaan door de onderwijsinstelling? De onderwijsinstelling vindt het belangrijk dat jouw scriptie jouw eigen werk is, maar je mag gelukkig wel scriptiebegeleiding inschakelen. We begrijpen dat je het druk hebt of moeite hebt om iets op papier te zetten. Gelukkig kunnen de meeste studenten met wat (mentale en inhoudelijke) ondersteuning zelf de eindstreep halen en trots zijn op hun eindresultaat! Die ondersteuning kan simpelweg een medestudent zijn, waarbij jullie elkaar steunen en samenwerken. Of je kunt denken aan professionele scriptiebegeleiding, waarbij je een persoonlijke scriptiebegeleider krijgt toegewezen die je tot de eindstreep bijstaat.

Wat kan een scriptiebegeleider voor je betekenen?

Vanuit Topscriptie bieden we je een persoonlijke scriptiebegeleider die goed bij jou en je onderwerp past. We bieden je alle mogelijke ondersteuning, zodat jij zelfstandig je scriptie zonder plagiaat en fraude kunt schrijven. Je kunt dus zowel steun bij het proces als ook inhoudelijke steun verwachten. We zorgen ervoor dat je in de scriptieflow komt maar vooral ook blijft. We maken (inhoudelijk) duidelijk wat je moet doen steeds en spreken samen een planning en mini-deadlines af waarop je ons weer iets toestuurt. De stukken kunnen we corrigeren op taal, en daarnaast geven we concrete tips en adviezen op het gebied van de structuur en inhoud. Het werken met (mini) deadlines heeft veel voordelen en zorgt ervoor dat je een punt hebt om naartoe te werken. Onze scriptiebegeleiders begeleiden bij alle aspecten: van faalangst, het literatuuronderzoek, het plan van aanpak, enquêtes opstellen en analyseren tot het oefenen met je verdediging.

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

Professionele hulp bij je studie en scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.