Scriptie workshop

Informatie scriptie workshop ‘Slimmer een scriptie schrijven’

Wat houdt deze workshop in?

De scriptie workshop is bedoeld voor alle (HBO en WO) studenten die nog in de beginfase van hun scriptie staan én voor studenten die zijn vastgelopen in hun scriptie. Het gehele scriptieproces wordt stapsgewijs doorlopen, waarbij de nadruk ligt op het efficiënt schrijven van een scriptie. Het is een interessante en praktische voorlichting voor studenten die nog moeite hebben met het opstarten van hun scriptie of met het daadwerkelijk schrijven van de scriptie. We staan allereerst stil bij de zes verschillende fases van het scriptieproces, we gaan vervolgens dieper in op de zogenaamde ‘scriptietaal’ (het academisch schrijven) en hoe deze is toe te passen. Hierna zal de workshop ingaan op het afbakenen, zoeken, selecteren en verwerken van de juiste theorie en (wetenschappelijke) artikelen voor jouw onderwerp, het opzetten en schrijven van een goed theoretisch framework, geven we je handige scriptietips mee en als laatste een goed inzicht in de belangrijkste valkuilen van veel scriptieschrijvers. Er is aan het einde van de workshop uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen over je eigen scriptie aan de trainer (en scriptiebegeleider).

Waarom moet je deze scriptieworkshop volgen?

Een scriptie schrijven is voor veel HBO en WO studenten een struikelblok. Veel studenten doen te lang over hun scriptie en krijgen daardoor te maken met allerlei vervelende gevolgen. Het blijkt dat een goede voorbereiding vaak zorgt voor een beter inzicht in het scriptieproces. We zullen je tijdens deze workshop studenten een goede voorbereiding geven, waardoor je tijdens de scriptieperiode op een slimme en efficiënte manier aan de slag kunt. Bovendien is dit de ideale gelegenheid voor het stellen van al je scriptievragen of ideeën, maar ook om te leren van de vragen en problemen van andere studenten. Van studenten welke deze workshop eerder hebben gevolgd, krijgen wij vaak te horen dat deze workshop zeer nuttig en praktisch is geweest tijdens het schrijven van de scriptie. Ook is het natuurlijk fijn om alvast kennis met ons gemaakt te hebben, mocht je tijdens je scriptie ergens hulp bij nodig hebben kunnen wij hier dan ook sneller op inspelen. Tevens is deze workshop een goede voorbereiding op onze scriptietraining.

 

 Workshopdeelnemers Deelnemers workshop

We geven deze workshop regelmatig door heel Nederland, waaronder verschillende onderwijsinstellingen en studentenverenigingen. Uiteraard is het ook mogelijk om de workshop individueel of met een klein groepje medestudenten te volgen.

Heb jij interesse en wil je weten wanneer de eerstvolgende workshop wordt georganiseerd?

 

Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken…

 

 

 

Professionele hulp bij je scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Topscriptie kan bieden?
Professionele, betaalbare hulp bij je scriptie?
Meer

Helpen wij jou, net als 3.250 anderen ook aan een Topscriptie?

sluit
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.