Scriptiehulp geschiedenis

Heb jij hulp nodig bij je scriptie geschiedenis (hbo of universitair bachelor/ master)? Wanneer je geschiedenis studeert, kan je onderwerp uiteenlopen van culturen, de wereld en landen, politiek en kunst. 

Topscriptie biedt naast algemene begeleiding ook scriptiebegeleiding aan die specifiek gericht is op studenten geschiedenis, op zowel praktisch als theoretisch niveau. Bijvoorbeeld op de volgende punten:

 Onderzoeksopzet
Het kan dat je al aan het begin van je scriptieonderzoek vastloopt. De vele mogelijkheden kunnen overweldigend zijn en demotiverend werken. Topscriptie biedt ook in deze eerste fase begeleiding aan en kan de student helpen met een succesvolle start van zijn/haar scriptieonderzoek.

 Bronnen- en literatuuronderzoek
Geschiedenis staat bekend als een studie waar veel lees- en archiefwerk bij komt kijken. Maar hoe vind je je weg in de immense hoeveelheid informatie? Hoe behoudt je het overzicht en waarop baseer je de selectie bronnen en literatuur? Afhankelijk van je onderzoeksvraag kunnen we samen een antwoord zoeken op deze vragen om op die manier een goede basis te leggen voor het schrijven van je scriptie geschiedenis.

 Discoursanalyse (DA)
Discoursanalyse (discours analysis) wordt steeds vaker in een scriptie als analysemethode gehanteerd. Op deze manier kun je verschillende taaluitingen onderzoeken, soms gebeurt dit alleen op de vorm, maar soms ook op zinsniveau en de inhoud van de tekst. Deze methode wordt regelmatig bij de opleiding geschiedenis toegepast, maar ook binnen andere disciplines (waarbij recent vooral bij scripties sociale wetenschappen). Er zijn verschillende benaderingen van discoursanalyse wat het extra lastig maakt. Heb jij hulp nodig enkel bij je discours analyse in je scriptie? We kunnen je hierbij uiteraard helpen. Mocht je een andere onderzoeksmethode hanteren, lees dan ook eens onze methodes binnen de geesteswetenschappen pagina voor meer tips!

 Structuur
De opbouw en structuur van je scriptie zijn van belang om op een overtuigende manier je onderzoek en resultaten over te kunnen brengen. We kijken onder andere naar de hoofdstukindeling, opbouw van alinea’s en argumentatie. Een scriptie geschiedenis moet niet alleen op de inhoud kloppen, maar juist bij deze studie is ook de structuur en samenhang zo belangrijk.

 Academisch schrijven
Naast de opbouw van de scriptie is de keuze voor juiste formuleringen essentieel voor het schrijven van een goede scriptie. Sommige studenten hebben tijdens hun studie niet veel ervaring opgedaan met academisch schrijven en lopen hier tijdens het afstuderen tegenaan. Door middel van het geven van concrete suggesties, tips, adviezen en voorbeelden probeert Topscriptie hier samen met de student aan te werken en het schrijfproces te vergemakkelijken.

 Conclusie (en discussie)
De conclusie is een van de belangrijkste onderdelen van een scriptie en tevens een van de punten waar veel studenten op vastlopen. Het is vaak een uitdaging om aan de hand van de onderzoeksresultaten een coherent en helder antwoord te geven op de hoofd- en deelvragen en deze in te passen in het historiografisch debat. Wij bieden een kritische blik van buitenaf, om zo het inzicht in je eigen onderzoek vergroten, en een sterkere conclusie te kunnen schrijven.

 

Onze scriptiebegeleider Willem heeft zelf als achtergrond geschiedenis (onderzoeksmaster) en begeleidt met veel plezier studenten bij hun scriptie geschiedenis.

Soms is het alleen al een kwestie van een helder inzicht krijgen, inspiratie of een goede structuur, die je net dat duwtje in de goede richting geven. Bij Topscriptie begeleiden we je heel concreet bij het in de praktijk brengen en uitbreiden van de vaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan. Samen gaan we op een constructieve manier aan de slag met je hulpvraag(en), zodat je je studie en scriptie met goed gevolg kan afronden.

Ben jij een student geschiedenis en kan je wel wat hulp gebruiken bij het afronden van je scriptie of eindwerkstuk?

Topscriptie heeft al ruim 6.000 studenten geholpen!

Laat ons je helpen bij je studie of het afstuderen. Ontdek wat we voor je kunnen doen.

Professionele hulp bij je studie en scriptie

Een intakegesprek is altijd geheel vrijblijvend, we geven je graag meer persoonlijke informatie en een advies op maat, zodat je vooraf een goed beeld hebt bij wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.